dimarts, 7 de juny del 2016

El pas d'Infantil a Primària.

Pels nens i nenes el fet d'acabar el cicle d'infantil (P5) i passar a primària suposa una fita molt important. És un canvi significatiu en diferents aspectes com: un nou canvi de tutora, passarà a tenir més professors/es, la manera de treballar serà diferent, més hores asseguts a la cadira, noves matèries, noves responsabilitats amb les fitxes de deures, aprendre a classificar les fitxes ...
Aquest canvi, generalment és viu en positiu, sinònim que es fan grans.

Tot seguit detallem un seguit de pautes que podeu tenir en compte des de casa:

1. Donar missatges positius del canvi d'etapa, amb il·lusió i remarcar les moltes coses que aprendran, les noves matèries.
2. Evitar missatges negatius com: "veuràs com comencis a primers...", "si segueixes així suspendràs i hauràs de repetir...", "els professors són més exigents..."
Aquest comentaris o amenaces no milloren el comportament de l'infant, al contrari sovint les empitjoren.
3. Anticipar de manera realista el diferents aconteixaments: que seguirà amb els mateixos companys i companyes, tindrà algunes fitxes de deures, preparar el material que necessitaran...
4. Deixar que expressin les seves pors i preocupacions. Escoltar-los sense criticar ni treure-li importància. Intentar raonar amb ells i ajudar-los a afrontar-ho de la manera més realista.
5. Els primers dies de classe estar-hi especialment atents, amb els seus comentaris, les seves actituds, viure amb ells aquest primers dies i viure'ls amb il·lusió, mirant els llibres, llibretes... Intentar des del principi que puguin agafar una rutina diària quan arriben a casa per fer els deures i/o llegir una mica.
6. Participar a les reunions d'inici i mig curs per estar informat en tot moment del què fan i com ho fan. Si sorgeixen dubtes o qüestions demanar una entrevista amb la tutora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...